Trapezni lim

trapezni lim, trapezasti lim, krovni lim, lima su samo od nekih popularnih naziva za ovaj suvremeni proizvod klasičnog izgleda.

Trapezni lim

trapezasti lim, trapezni lim, krovni lim, krovna lima

Trapezni limeni pokrov je odličan izbor za pokrivanje krovišta objekata. Nalazi svoju primjenu kod stambenih zgrada, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, garaža itd. Osim svojstava karakterističnih ostalim limenim pokrovima, limeni trapez se odlikuje svojom izdržljivošću na opterećenja, kompaktnošću, jednostavnošću postave, mogućnošću montaže na postojeća krovišta bez rekonstrukcije drvene podkonstrukcije.

Trapezni lim dolazi u mnoštvu boja koje se izvrsno poklapaju sa građevinskom limarijom u istovjetnoj boji. Trapezni lim se osim kao pokrov krovišta koristi i kao limena fasadna i stropna obloga. Uvale trapeznog limenog pokrova su dodatno ojačane dvostrukim pojačanjem što pridonosi većoj izdržljivošći i ljepšoj estetici. Naš trapezni limeni profil se odlikuje sigurnosnim vodonepropusnim rubnim valom koji uljeva dodatnu sigurnost od podljevanja pri intenzivnim oborinama sa naletima vjetra. Limeni trapezni pokrov se nameće kao ekonomično, funkcionalno, estetsko i dugotrajno rješenje za Vaš krov.

Trapezni lim - 01

Ovaj projekt prikazuje instalaciju trapeznog lima na garažu koja je umjesto krovne konstrukcija prethodno imala ravnu betonsku deku. Na betonsku deku je usidrena drvena podkonstrukcija od štafli 10×5 i letve 5×4. Građevinska limarija uključujući žljebove i cijevi je izvedena u smeđoj boji. Trapezni lim je instaliran na novoizrađenu podkonstrukciju, te su potom montirani zidni limovi, veterlajsne i bočni opšavni limovi čime je krov dobio dodatnu vodonepropusnost. Boja: tamnosmeđa

Trapezni lim - 02

Krovište stambene zgrade prethodno pokriveno salonitnim azbestnim pločama je najprije dodatno ojačano na mjestima gdje je drvena podkonstrukcija zahtjevala izmjenu. Građevinska limarija je zamijenjena sa pocinčanom obojenom limarijom u smeđoj boji. Instaliran je trapezni lim T25 u tamno smeđoj boji, te je na njega instalirana ponovno gromobranska zaštita.